Третина онлайн-магазинів можуть закритися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина онлайн-магазинів можуть закритися

7333
Правила роботи на ринку онлайн-торгівлі можуть істотно змінитися, а третина інтернет-магазинів закритися. Ті ж, які залишаться - значно підвищать ціни.
Такі наслідки, за прогнозами експертів, може мати прийняття депутатами законопроекту "Про торгівлю", ініціатором якого є Кабінет міністрів.
Зокрема, автори документа зобов'язують кожен інтернет-магазин мати офіційний офіс, куди б могли звертатися і покупці, і перевіряючі органи.
Нові правила торгівлі, які хочуть втілити в життя чиновники, також передбачають введення додаткової звітності для бізнесу і посилення "каральної" ролі управління із захисту прав споживачів.
З цим категорично не погоджується генеральний директор Української Асоціації торгівлі Ігор Кишко: "Ми не знаємо, як позбутися від наявної звітності. А тут нова. І в разі помилок передбачені величезні штрафи".
Дрібні підприємці, які займаються дистанційною торгівлею, якщо зможуть дозволити собі витрати і на відкриття офісу, та на бухгалтера, який повинен буде займатися додатковою звітністю, підвищать ціни на товари мінімум на 10%. Не виключено, що третина "віртуалів" зникнуть з ринку.
Як повідомлялося, на сьогоднішній день 8% українців купують товари та послуги через Інтернет. У свою чергу, соціологи прогнозують, що до 2020 р. вже кожен другий українець стане постійним клієнтом онлайн-магазинів.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас