Безсмертний: До масових протестів в Україні не готові тільки влада і опозиція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безсмертний: До масових протестів в Україні не готові тільки влада і опозиція

750
До широкого протестного руху в Україні, як завжди, не готова лише влада, яка хронічно не розуміє, як діяти в таких умовах, і, на жаль, політична опозиційна еліта, вважає депутат ВР 2-5 скликань, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.
"Зараз ситуація дозріла для широкого протестного руху, і поява невеликого приводу (незначного чергового конфлікту) приведе протестний механізм у дію. Що це може бути? Та що завгодно... Хоч конфлікт з кондуктором в тролейбусі... Можна очікувати, що влада під соусом наведення порядку під час Євро-2012 будуть всіляко обмежувати протести. Не відкидаю, що саме це і може довести людей до межі терпіння", - сказав він у коментарі ZN.UA.
При неготовність влади і політичної опозиційної еліти протести сегментуються, і спецслужби каталізують їх в соціальне русло з економічними вимогами, що ще більше розкручує протестні настрої.
"У такій ситуації чим раніше відбувається зміна влади, тим спокійніше пройде протистояння (якщо можна вжити слово "спокійніше"). Протестам неможливо запобігти, вони будуть. Думаю, що очолити й організувати їх повинна опозиція, інакше ні протестувальники не отримають бажаного результату, ні влада не схаменеться", - підкреслив Р.Безсмертний.
"Чи втримається при таких умовах при владі Віктор Янукович? Парадокс ситуації в тому, що наскільки доля Юлії Тимошенко залежить від Віктора Януковича, настільки ж доля Януковича залежить від Тимошенко. Вже зараз можна говорити, що в країні є два головні ув'язнені: Юлія Тимошенко - в'язень Лук'янівського СІЗО, Віктор Янукович - в'язень Межигір'я. Складно спрогнозувати перебіг подій. Однак очевидно, що симпатії людей на боці Тимошенко. Верхівка Партії регіонів і владні мужі так і не зрозуміли, що час дуже швидкоплинний і грає він проти влади, і грає віно на руку Тимошенко. Як то кажуть, "і нема на то ради", - констатував Р.Безсмертний.
Детальніше читайте в матеріалі Інни Ведерникової "Чи можлива зміна влади в Україні в наступному році?" в передноворічному номері "Дзеркала тижня. Україна".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас