Клюєв направив в ГПУ дані про закупівлю чиновниками дорогих авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв направив в ГПУ дані про закупівлю чиновниками дорогих авто

2496
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України під час моніторингу у сфері державних закупівель з 26 по 30 грудня виявило нові факти порушень законодавства.
Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.
За його словами, система реагування на порушення законодавства у сфері закупівель буде вдосконалюватися і згодом запрацює "як годинник", повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як зазначив Клюєв, останнім часом оголошено про проведення закупівель легкових автомобілів за цінами, які перевищують нормативно встановлені граничні суми витрат. Зокрема, держпідприємство "Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал" оголосило про проведення відкритих торгів на купівлю автомобіля Toyota Highlander або еквівалента (1 од.). ПАТ "Вінницяобленерго" оголосило про торги на придбання Subaru Forester або еквівалента (1 од.). СТГО "Південна залізниця" - на купівлю легкового автомобіля Volvo XC70 або еквівалент (1 од.). Держпідприємство "Керченський морський рибний порт" оголосило про проведення відкритих торгів на придбання Toyota Camry комплектації Lux.
Крім того, за словами першого віце-прем'єра, здійснено кілька неправомірних закупівель. Зокрема, ВАТ "Укргідроенерго" за результатами відкритих торгів у грудні уклало угоду з ПрАТ "Прага Авто" на купівлю автомобіля Skoda Superb вартістю 245,2 тис грн. ДП "Боринське лісове господарство" уклало договір з ТОВ "Ніко-Захід" на придбання легкового автомобіля невідомої марки вартістю 269 тис грн.
ПАТ з газопостачання та газифікації "Хмельницькгаз" в грудні уклало угоду з ТОВ "Гранд Мотор" на купівлю Toyota Camry Premium 3.5 6AT. Вартість автомобіля склала близько 423 тис грн. ПАТ з газопостачання та газифікації "Дніпропетровськгаз" уклало угоду з ТОВ "Автоцентр - Україна плюс" про купівлю 5 легкових автомобілів невідомої марки вартістю 920 тис грн. ДТГО "Південно-Західна залізниця" за результатами відкритих торгів у грудні уклало договір з ТОВ "Атлант-М Дніпровська набережна" на придбання трьох легкових автомобілів (Volkswagen Passat 2,0 - 1 од., і Volkswagen Passat 1,8 - 2 од.) загальною вартістю майже 890 тис грн.
ДП "Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень "Укррефтранс" уклало угоду з ТОВ "Автосаміт ЛТД" на купівлю Toyota Camry класу Prestige вартістю 321,5 тис грн. ДП "Куп'янський ветеринарно-санітарний завод "Ветсанзавод" підписав договір з ТОВ "АРТСІТІ"на придбання Toyota Camry NG 2011 р. комплектації Lux. Вартість автомобіля склала 346,3 тис грн. Національна філармонія України в грудні уклала угоду з ТОВ "Богдан Авто" на купівлю Hyundai Sonata YF вартістю 250,3 тис грн.
Клюєв повідомив, що згідно з законом "Про здійснення державних закупівель" Мінекономрозвитку направило зазначену інформацію до Генеральної прокуратури України для реагування відповідно до чинного законодавства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас