Віктор Матчук: Держбюджет-2012 розділив людей на три категорії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віктор Матчук: Держбюджет-2012 розділив людей на три категорії

Казна та Політика
891
Державний бюджет України на 2012 рік розділив державу на три нерівномірні частини - президента з його оточенням, силові структури і всіх інших. При цьому кошти на утримання президента та силових структур збільшилися в рази, а на всі інші категорії населення - фактично не змінилися.
Про це заявив народний депутат від НУ-НС, член партії "Наша України" Віктор Матчук.
"З 2009 року фінансування на президента і силові органи збільшилася в рази, ми вже не говоримо на відсотки. Президент Янукович коштує Україні в два рази дорожче, ніж президент Ющенко. Це показові речі. Тому що пенсіонер не став коштувати вдвічі дорожче" , - наводить слова нардепа ЛIГАБiзнесIнформ.
За його словами, бюджет на 2012 рік менше враховує інтереси тих людей, які й так є найбільш уразливими і соціально незахищеними. "Влада може скільки завгодно говорити, що її пріоритетом є інваліди та соціально незахищені верстви населення. Але якщо в бюджеті наступного року на автомобілі для інвалідів не виділено ні копійки, на оздоровлення ветеранів не виділено ні копійки, на будівництво так розрекламованого соціального житла нічого не виділено, навіть статей таких уже немає, то тоді стає зрозуміло, що це просто порожні слова", - заявив Матчук.
При цьому Матчук не відкидає, що в такій ситуації в Україні можливі загальнонаціональні акції протесту, які вже не будуть такими мирними, як у 2004 році. "Розрив у доходах, у соціальному статусі між різними частинами українського суспільства якраз і є потенційно небезпечним з точки зору виникнення непростого суспільного напруження. Виходячи з бюджету-2012 в найближчий рік цей розрив цей розрив збільшиться. І другий раз 2004 вже не повториться. Другої раз це буде набагато агресивніше по відношенню до влади", - переконаний нашоукраїнець.
Нагадаємо, 22 грудня Верховна Рада Україна прийняла держбюджет на 2012 рік. Президент Віктор Янукович підписав документ, однак пізніше заявив, що до бюджету треба вносити зміни.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас