Святкові "знижки": як не потрапити на гачок шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Святкові "знижки": як не потрапити на гачок шахраїв

436
Сезон масових розпродажів. На новорічні та різдвяні свята магазини знижують ціни на товар. Такі поступки сягають від тридцяти аж до сімдесяти відсотків. Сподіваючись, що зможуть зекономити, люди змітають усе з полиць. Утім, юристи кажуть: довіряти таким акціям можна не завжди.
Алла Семенченко-Райківська, юрист: "У нас була одна ціна. Десь за місяць до нового року ця ціна незрозуміло з яких причин виростає. І далі пишуть, що в нас знижки. І максимум, що ми отримуємо, це стару ціну. Тобто, про що мова йде? Мова йде про обман споживачів. Тобто, магазин використовує це виключно для того, щоб заманити людей, щоб вони до нього йшли. Однак насправді ціни абсолютно не знижені. Спочатку вони були дуже завищені, а потім із цими відсотками начебто занижені".
Звісно, на магазини можна поскаржитися в головне управління захисту прав споживачів. Втім, жодних санкцій законодавство за такі порушення все одно не передбачає. Ціни на одні й ті ж товари у деяких торговельних мережах, українських та закордонних, різняться в рази.
Алла Семенченко-Райківська, юрист: "Як правило, займаються цим приватні підприємці. Вони просто купують там речі, називають магазини такими самими назвами. Але ж я кажу: ціни у 4 рази вищі. І коли, звичайно, ми говоримо про знижки, то про які знижки йде мова, коли дана річ все одно виходить в декілька разів дорожчою, аніж така сама річ за кордоном".
Юристи запевняють: дурять покупців далеко не всі магазини. Більшість торговельних мереж цінують свій імідж. Там чітко налагоджена система менеджменту. Аби не потрапити на гачок шахраїв, необхідно постійно моніторити ціни на товари в інтернеті. Таким чином будете знати, скільки вони коштують в Україні і на території держави-виробника. А значить - убезпечите себе від переплати.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас