Уряд Іспанії планує скоротити 30% своїх видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Іспанії планує скоротити 30% своїх видатків

Казна та Політика
210
Уряд Іспанії планує скоротити до 30% поточних державних видатків, обсяг скорочення може скласти 8 млрд євро (10,4 млрд доларів), що призведе до економії в 1,9 млрд євро.
Уряд також планує скоротити видатки на держслужбовців. Ці заходи жорсткої економії будуть затверджені в п'ятницю на засіданні Кабінету міністрів, а весь бюджет на 2012 рік, як очікується, буде затверджено до кінця березня.
Як повідомляють іспанські ЗМІ, тільки пенсії будуть скоректовані в бік підвищення, планується їх збільшення до 1%.
Раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой виступив з пропозицією заморозити зростання заробітної плати в країні.
За задумом нового голови Кабінету міністрів, в 2012 році мінімальний розмір оплати праці в проблемній європейській країні повинен зберегтися на рівні 641,4 євро на місяць. Це має стати частиною урядової програми з оптимізації фінансової системи в Іспанії. У тому випадку, якщо міністри підтримають Рахоя, проект може бути затверджений вже на цьому тижні.
Між тим сьогодні на вулицях Мадрида проходять чергові акції протесту. Близько 3 тис. осбі висловлюють своє невдоволення діями нового уряду. Чергова ідея прем'єра їм також припала до смаку. За статистикою, купівельна спроможність іспанців у нинішньому році впала на 3%, а значить, фіксація мінімальних зарплат призведе до ще більшого скорочення рівня життя громадян.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас