Лавринович пояснив, що його автомобіль не крадений, а конфіскований — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавринович пояснив, що його автомобіль не крадений, а конфіскований

516
Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що їздив не на краденому, а на конфіскованому автомобілі.
Зокрема, міністр зазначив, що з 2004 року користується автомобілем Lexus, а той автомобіль, про який писали ЗМІ, він використовував протягом двох тижнів, поки його авто було в ремонті, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
"Є законодавство України, яке передбачає, яким чином державні органи отримують те чи інше майно, меблі, транспорт, витратні матеріали. Якщо автотранспорт є державною власністю, приймається рішення, де і яким чином він використовується, у тому числі той, який конфіскується відповідно до рішення суду, і такий автотранспорт використовується в багатьох органах державної влади, центральних і місцевих", - сказав Лавринович.
"А в цьому випадку, ви ж розумієте, що це не мало ніякого стосунку... Звідки хто може знати географію транспорту до того, як він потрапив до цього органу", - сказав міністр.
Лавринович пояснив, що автомобіль був конфіскований в Україні після його незаконного ввезення на територію країни, а його власник - громадянин Німеччини, засуджений на три роки позбавлення волі. І до того, як він був засуджений, він оголосив автомобіль в розшук.
Міністр також уточнив, що як конфісковане майно даний автомобіль колишньому власнику повертатися не буде.
Нагадаємо, раніше народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк заявив, що "службовий автомобіль Лавриновича був вкрадений в Штутгарті (Німеччина) 28 січня 2010 року і контрабандним шляхом ввезений в Україну".
Як відомо, Коновалюк виступав на підтримку діяльності концерну "ЄДАПС", у якого виник конфлікт з Лавриновичем під час визначення компанії, яка займатиметься печаткою біометричних паспортів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас