Азаров допускає арбітражний розгляд з "Газпромом" щодо газових угод у разі невдалих переговорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров допускає арбітражний розгляд з "Газпромом" щодо газових угод у разі невдалих переговорів

Енергетика
205
Прем'єр-міністр Микола Азаров допускає, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" може звернутися з позовом проти російського "Газпрому" в Арбітражний трибунал Торгової палати Стокгольма (Швеція) для перегляду умов газових угод від 2009 року в разі невдалих переговорів з Росією.
Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
"Україна готова до розгляду нашого спору в Міжнародному арбітражі, але ми розраховуємо на те, що якщо у відносинах між стратегічним партнерами не буде досягнуто взаєморозуміння, то тоді така можливість для нас залишається єдиною можливістю", - зазначив Азаров.
Разом з тим прем'єр підкреслив, що українська сторона розраховує домовитися з Росією, відзначивши стратегічний характер двосторонніх відносин.
Як повідомляло агентство, контракт між НАКом і "Газпромом" передбачає, що якщо якась зі сторін заявить, що обставини на ринку істотно змінилися, і контрактна ціна не відображає рівня цін ринку, то сторони вступають в переговори.
Якщо письмова домовленість про перегляд ціни не буде досягнута протягом 3 місяців, то кожна зі сторін має право оскаржити дії іншої з виконання контракту і передати справу в Стокгольмський арбітраж.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас