Експерт: Газової війни між Україною і Росією не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Газової війни між Україною і Росією не буде

Енергетика
399
Газової війни між Україною і Росією не буде і російська сторона піде на поступки у встановленні ціни на газ. Про це повідомив економічний експерт Віктор Лисицький. "Я думаю, що у російських керівників вистачить мужності визнати некоректність своєї поведінки. Я думаю, вони зрозуміють, що така лінія поведінки щодо України безперспективна", - сказав він.
Таку думку експерт пояснив тим, що ЄС, США та інші сьогоднішні і потенційні конкуренти Росії не допустять, щоб вона зміцнювалася за рахунок нав'язування Україні невигідних економічних умов.
"Це просто конкуренція. Весь світ конкурує. Це абсолютно нормальний процес. Вони не хочуть, щоб Росія зміцнювалася за рахунок збільшення середовища, яке вони не будуть контролювати. Тому, в результаті, Росія буде змушена йти нам на поступки", - зазначив Лисицький.
Він також відзначив, питання визначення вартості газу для України має політичне, а не економічне забарвлення, тому остаточне рішення буде приймати керівництво Росії, а не посадові особи "Газпрому".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас