Ліки більше не можна продавати через Інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліки більше не можна продавати через Інтернет

448
Сьогодні, 29 грудня, набирає чинності наказ МОЗ, яким затверджено нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.
Як пише ЛІГА: ЗАКОН, серед найяскравіших змін можна відзначити заборону дистанційної (через Інтернет) торгівлі лікарськими засобами, а також продаж лікарських засобів поштою та через будь-які заклади (крім аптечних) "і поза ними", крім випадків відсутності аптеки або структурного підрозділу аптеки в сільській місцевості, коли роздрібна торгівля лікарськими засобами за переліком, встановленим наказом МОЗ, здійснюється в приміщеннях фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських, дільничних лікарень, амбулаторіях, амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини працівниками цих установ, що мають медичну освіту, на підставі договорів, укладених з ліцензіатом, що мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.
Крім того, у нових ліцензійних умовах прямо забороняється реклама лікарських засобів, які відпускаються за рецептом, що відповідає вимогам Закону "Про рекламу".
Дещо змінилися вимоги до приміщень аптек у сільській місцевості. Нормотворець прийняв рішення розмежувати вимоги до загальної мінімальної площі для аптек, розташованих у селищах і селищах міського типу, - не менше 40 кв. м (для площі торгового залу - не менше 18 кв. м) і для аптек, розташованих у селах, - не менше 30 кв. м (для площі торгового залу - не менше 10 кв. м, приміщення для зберігання лікарських засобів - 6 кв. м; кімнати персоналу - не менше 4 кв. м). Раніше вимоги до площі для всіх аптек сільській місцевості встановлювалися в розмірі не менше 40 кв.м
За матеріалами:
Ліга закон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас