У Китаї Україну вважають великою державою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї Україну вважають великою державою

1220
Китай вважає Україну великою державою в Центрально-Східній Європі та Співдружності Незалежних держав. Про це написав у статті, опублікованій в виданні "Газета 2000", посол Китаю в Україні Чжан Сіюнь.
"Україна є великою державою в Центрально-Східній Європі і СНД, а Китай у свою чергу - найбільшою країною, що розвивається, в світі. Обидві держави перебувають на етапі модернізації та соціально-економічної трансформації. Вже тому ми потрібні один одному!", - сказано в статті.
Посол зазначив, що останнім часом були проведені взаємні візити на найвищому рівні, обсяг двостороннього товарообігу між Китаєм та Україною зріс з 230 млн доларів у 1992 році до 10 млрд доларів в 2011 році.
Він підкреслив, що Китай і Україна активно співпрацюють не тільки в галузі науки, техніки і торгівлі, але і в сферах фінансів, енергетики, інфраструктури та сільського господарства. У статті відзначається зростання взаємного культурного інтересу Китаю та України. "Український народ проявляє все більший інтерес до китайської культури. Класи китайської мови і культури зараз відкриваються у багатьох відомих вузах вашої країни. А серед нашого народу великою популярністю користуються твори Тараса Шевченка та Миколи Гоголя", - сказано в статті.
Посол висловив сподівання, що Україна проявить потенціал великої європейської держави, реалізує політику модернізації країни, а також висловив подяку за те, що Україна розвиває співробітництво з Китаєм у всіх сферах без будь-яких політичних умов.
Як повідомляло агентство, в 2010 році відбувся візит президента Віктора Януковича до Китаю, в 2011 голова Китаю Ху Цзіньтао відвідав Україну. Експерти вважають активізацію співробітництва з країнами Латинської Америки та Азії, зокрема з Китаєм, головним досягненням зовнішньої політики України в 2011 році.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас