Нафта торгується різноспрямовано в очікуванні статистики запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано в очікуванні статистики запасів

Енергетика
141
Світові ціни на нафту в четвер демонструють різноспрямовану динаміку на тлі побоювань, що зберігаються, за єврозону, а також в очікуванні тижневих даних щодо запасів нафти в США, свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) виросла на 0,08 долара, або на 0,08%, - до 99,44 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,13 долара, або на 0,12%, - до 107,43 долара за барель.
Негативний вплив на світові ринки мало повідомлення ЄЦБ про рекордний обсяг депозитів банків єврозони, який за тиждень, що завершився 23 грудня, виріс на 214,1 млрд євро - до 879 млрд. Як вважають аналітики, це може свідчити про збереження проблеми з ліквідністю у європейських фінансових організацій.
"Ослаблений євро найбільше знижує ціни на сировину", - вважає менеджер Newedge Group в Токіо Кен Хасегава, слова якого наводить агентство Bloomberg.
Міністерство енергетики США перенесло дату публікації даних щодо запасів нафти і нафтопродуктів в США на четвер у зв'язку з тим, що понеділок був вихідним днем. Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив, що очікує збільшення запасів нафти до 554 млн барелів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас