ЄЦБ: Фінансувати країни-боржники - не наше завдання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Фінансувати країни-боржники - не наше завдання

Казна та Політика
361
Сьогодні, 28 грудня, стало відомо, що член керуючої ради європейського Центробанку Йенс Вайдман виступив проти нарощування обсягів скуповування банком облігацій європейських країн, які загрузли в боргах, пише Корреспондент.
"Завдання центрального банку зовсім не в тому, щоб фінансувати країни, які сильно заборгували. Ми не можемо порушити закон лише тому, що настали складні часи", - сказав Вайдман в інтерв'ю, опублікованому в щотижневому журналі Stern.
Втім, він вважає за потрібне допомагати європейським банкам. На думку Вайдмана, недавнє рішення ЄЦБ дати фінустановам з ЄС майже півтрильйона євро на тривалий термін було незвичайним, але важливим кроком. Також він зазначив, що кредити ЄЦБ банкам на три роки не можна вважати держфінансуванням.
Нагадаємо, в грудні цього року ЄЦБ запропонував банкам єврозони дешеві трирічні позики на загальну суму 489 млрд євро.
Як повідомлялося раніше, в серпні Вайдман був серед чотирьох членів Керуючої ради ЄЦБ, які протестували проти ідеї банку скуповувати облігації країн єврозони. За їхніми словами, таким чином банк втручається в бюджетну політику, перевищує свої повноваження і підриває свою незалежність.
Нещодавно Вайдман, який очолює також німецький Бундесбанк, стверджував, що просити ЄЦБ зробити більше для підтримки проблемних країн єврозони - все одно що давати грошей алкоголіку на пляшку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас