У 2011-му році Україна витратила на пільги депутатів більше восьми мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2011-му році Україна витратила на пільги депутатів більше восьми мільйонів гривень

Казна та Політика
168
Пільги колишніх народних обранців у цьому році обійшлися державі у понад 8 млн грн, йдеться у відповіді на інформаційний запит агентства Укрінформ з підписом керуючого справами Апарату Верховної Ради Григорія Ситайла, пише Корреспондент.
"Постановою Верховної Ради України від 17.03.2011 N 3147-VI Про кошторис Верховної Ради України на 2011 рік затверджено видатки на зазначені цілі в розмірі 8 269,6 тис. грн", - констатується в листі.
Крім того, чиновники повідомили, що Верховна Рада забезпечує колишньому народному депутату безпосередньо після закінчення строку його повноважень, на період його працевлаштування, виплату матеріальної допомоги у розмірі заробітної плати з урахуванням всіх доплат та надбавок, які отримують працюючі народні депутати, але не більше одного року.
"А в разі навчання чи перекваліфікації - не більше двох років після закінчення строку повноважень народного депутата", - поінформував Ситайло.
Крім того, в листі йдеться, що у разі неможливості працевлаштування після зазначеного строку "за колишнім народним депутатом зберігається виплата матеріальної допомоги у розмірі 50 відсотків заробітної плати з урахуванням всіх доплат та надбавок, які отримують працюючі народні депутати, до досягнення ним пенсійного віку за умови, що трудовий стаж його перевищує 25 років для чоловіків і 20 років для жінок".
Крім того, Ситайло повідомив, що за колишнім народним депутатом зберігається безкоштовне медичне обслуговування у тих закладах охорони здоров'я, до яких він був прикріплений, і забезпечення путівками для лікування.
"А після виходу на пенсію народний депутат України забезпечується транспортом для поїздки в лікарню, поліклініку та інших потреб у зв'язку із оздоровленням та лікуванням при ліміті використання автомобіля не більше десяти годин на місяць", - зазначив він.
Трохи раніше повідомлялося, що середній розмір пенсій народних депутатів перевищує 15,7 тис. грн.
Також повідомлялося, що народні депутати минулих скликань не повернули у власність держави жодного приміщення, яке їм було надано у Києві на час виконання ними депутатських повноважень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас