Туреччина готова прийняти "Південний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина готова прийняти "Південний потік"

Енергетика
1572
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що Туреччина видала дозвіл на будівництво газопроводу "Південний потік" в її територіальних водах, повідомляє РИА Новости.
Заступник голови російського газового холдингу Олександр Медведєв у свою чергу повідомив, що не відкидає прокладання траси газопроводу "Південний потік" через Італію. "Не виключено, що через північ Італії", - повідомив топ-менеджер. За його словами, вибір маршруту буде обумовлений виключно економічними чинниками.
Заступник голови "Газпрому" зазначив, що навіть у разі домовленості щодо ГТС України корпорація не відмовиться від проекту будівництва "Південного потоку". При цьому глава корпорації Олексій Міллер заявив, що прокладання трубопроводу залежать тільки від результатів переговорів щодо пакетної угоди в газовій сфері з Україною. Відповідаючи на запитання, чи змінилося щось у плані прив'язки проекту "Південний потік" до України, про яку він говорив кілька днів тому, Міллер сказав: "Так, "Південний потік" завжди був прив'язаний до України, а після отримання дозволу на будівництво він прив'язаний ще сильніше".
Цього тижня Україна вкотре заявила про необхідність різкого зниження ціни на російський газ. 21 грудня президент Віктор Янукович заявив, що базова ціна не повинна перевищувати 250 доларів за тисячу кубометрів. 22 грудня глава "Газпрому" Олексій Міллер сказав, що нової угоди з Україною до Нового року не буде.
У середині вересня російський "Газпром", італійська Eni, французька EdF і німецька Wintershall підписали угоду акціонерів компанії South Stream Transport для реалізації проекту будівництва газопроводу "Південний потік". Учасники проекту будівництва газопроводу представлять остаточне інвестиційне рішення пулу банків у другому півріччі 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас