Україна закрила розслідування імпорту нафтопродуктів без введення мита — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна закрила розслідування імпорту нафтопродуктів без введення мита

Енергетика
493
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) припинила спеціальне розслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження без застосування спеціальних заходів.
Як йдеться в офіційному повідомленні в газеті "Урядовий кур'єр" у середу, таке рішення комісія прийняла 22 грудня, воно набирає чинності з дня опублікування.
"Національні інтереси не вимагають застосування до такого імпорту спеціальних заходів", - йдеться в рішенні МКМТ.
На її думку, в період розслідування (2007-2010 рр.) імпорт в Україну нафтопродуктів не здійснювався в таких обсягах і на таких умовах, які б завдавали або загрожували завданням значної шкоди національному товаровиробнику.
Як повідомлялося, спецрозслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження Україна розпочала наприкінці січня 2011 року. При цьому Міненерговугілля заявляло про підтримку ініціативи щодо введення мит на бензини EUR130/тонна, на дизпальне - EUR80/тонна.
МКМТ 6 вересня 2011 р. провела слухання в рамках спецрозслідування щодо імпорту окремих видів нафтопродуктів. Пізніше Україна продовжила спецрозслідування щодо імпорту окремих видів нафтопродуктів у країну на 60 днів (до 21 грудня).
З боку учасників ринку введення мит підтримували українські НПЗ, які заявляють, що отримують сировину значно дорожче, ніж НПЗ країн Митного союзу, зокрема, Білорусі. Проти мит виступали великі мережі АЗС, переважно ті, що імпортують пальне. Вони вважають, що мита монополізують ринок нафтопродуктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас