В Киргизії прийняв присягу новий уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Киргизії прийняв присягу новий уряд

Казна та Політика
92
Сьогодні члени уряду Киргизії прийняли присягу. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Президент Алмазбек Атамбаєв виступив перед новопризначеними міністрами і зазначив, що вони повинні працювати для людей.
Пріоритетом нового кабінету Атамбаєв назвав поліпшення енергетичної ситуації в країні. За його словами, "люди не повинні залишатися без електрики протягом багатьох днів, як це відбувається зараз".
Церемонія присяги міністрів відбулася в будівлі парламенту.
23 грудня депутати парламенту на позачерговому засіданні визначили новий склад уряду Киргизії, представлений коаліційною більшістю. Уряд очолив висунутий в рамках коаліційної угоди від фракції "Республіка" Омурбек Бабанов. Таке рішення підтримали 113 голосами депутатів.
Укази про їх призначення глава держави підписав 24 грудня 2011 р.
Нагадаємо, 11 листопада в Киргизії відбулося перше засідання новообраного парламенту, на якому розпочато підготовку до створення коаліції між 5 політичними партіями, що перемогли на виборах минулого місяця. Найбільшу підтримку виборців отримала партія "Батьківщина".
Тоді нинішній екс-президент Роза Отунбаєва закликала політичних лідерів обрати прем'єр-міністра і створити новий уряд країни до 27 листопада.
Також відзначимо, що 30 жовтня в країні відбулися президентські вибори, перемогу на яких здобув Алмазбек Атамбаєв. Він приніс присягу 1 грудня.
Зазначимо також, ситуація в Киргизії все ще дуже нестабільна з часу кривавих заворушень у квітні, в результаті яких був усунений від влади тодішній президент Курманбек Бакієв. У червні в Киргизії відбулися зіткнення між етнічними киргизами і узбецькою національною меншиною на півдні країни, під час яких загинули сотні людей, а понад 400 тисяч були змушені залишити свої будинки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас