Порошенко назвав дві умови, за яких буде працювати антикорупційна програма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко назвав дві умови, за яких буде працювати антикорупційна програма

Казна та Політика
4300
Для того, щоб антикорупційна програма запрацювала, першим її кроком має стати позбавлення можливості чиновників отримувати хабарі, тобто позбавити їх права видавати дозволи на ведення бізнесу. По-друге, потрібно продемонструвати рішучу політичну волю, причому по вертикалі.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова Ради НБУ, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко.
"Антикорупційна програма може працювати за двох умов. Умова перша: чиновників треба позбавити права дозволяти чи не дозволяти ведення бізнесу - це абсолютно неприродно. Якщо їм дозволити, дати право дозволяти чи не дозволяти, вони будуть це робити за хабар, за визначенням. Тож, насправді, питання відібрати у них ці повноваження - це перший крок, з якого потрібно почати антикорупційну кампанію", - заявив Порошенко.
"І друга позиція - це продемонструвати рішучу політичну волю, причому по вертикалі. І коли чиновник, маючи інстинкт самозбереження, буде розуміти, що у нього немає даху, він нікуди не носить, тому що там не приймають грошей, ті що він платить за прикриття, у нього перестали приймати. Це буде шок, це буде перші два місяці, він не буде розуміти, що робити. А далі він чи звільниться, що буде добре, або навчиться працювати без хабарів, що буде також добре" , - додав він.
Раніше повідомлялося, що Україна встановила антирекорд в корупційному рейтингу Transparency International.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас