Нафта торгується різноспрямовано на новинах з Ірану і в очікуванні статистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на новинах з Ірану і в очікуванні статистики

Енергетика
212
Світові ціни на нафту в середу демонструють різноспрямовану динаміку на тлі загрози з боку Ірану перекрити Ормузську протоку в разі обмежень на експорт іранської нафти, а також в очікуванні тижневих даних щодо запасів нафти в США, свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:50 мск зросла на 0,07 долара, або на 0,07%, - до 101,41 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,12 долара, або на 0,11%, - до 109,15 долара за барель.
Напередодні перший віце-президент Ірану Мохаммад Реза Рахімі заявив, що Іран перекриє Ормузьку протоку - основний морський шлях для експорту газу і нафти з країн Перської затоки - якщо на експорт іранської нафти будуть накладені санкції. Обмеження на експорт енергоносіїв з Ірану можуть накласти країни Заходу як спосіб тиску на Тегеран, чия ядерна програма, на думку західних країн, недостатньо прозора.
Очікується, що Міністерство енергетики США о 19:30 мск опублікує дані щодо запасів нафти і нафтопродуктів в США. За прогнозами аналітиків, запаси нафти зменшилися на 0,8%, або на 2,5 млн барелів, - до 321,1 млн.
"Спостерігається значне скорочення запасів, - говорить старший аналітик по ресурсах Mine Life Pty Гевін Вендт, якого цитує агентство Bloomberg. - Якщо подібна тенденція продовжиться, в сукупності з ситуацією в Ірані, ціни на нафту можуть злетіти ще вище".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас