В США рекордно зросла кількість інвесторів, які не визначилися з майбуттям ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США рекордно зросла кількість інвесторів, які не визначилися з майбуттям ринку

Казна та Політика
202
Ціни на акції в найближчі 6 місяців не зміняться, вважають 38% респондентів свіжого опитування Американської асоціації індивідуальних інвесторів. Вони готуються до збільшення волатильності, тому їхня невизначеність щодо напряму фондового ринку зросла до максимального рівня з квітня 2005 року. За даними опитування, на настрої інвесторів вплинули європейські боргові проблеми, внутрішня політика і мляве економічне зростання.
"Індекс настроїв говорить про те, що короткострокового вирішення проблем США і Європи не існує. Є також розчарування з приводу неможливості отримання високого прибутку прямо зараз", - вважає віце-президент Американської асоціації індивідуальних інвесторів Чарльз Ротблат.
Незважаючи на те, що нейтральні настрої минулого тижня надзвичайно високі в порівнянні з останнім періодом, вони залишаються в межах свого тривалого історичного діапазону. 33,7% респондентів вважають, що ціни на акції зростуть у найближчі шість місяців. Таким чином, підвищувальні настрої вже п'ятий з останніх шести тижнів тримаються нижче свого середньоісторичного рівня в 39%. Очікування, що ціни на акції впадуть протягом найближчих шести місяців, зменшилися до 28,2% - вперше за шість тижнів "ведмежі" настрої виявляються нижчими від своєї історичної середини в 30%.
З позитивних результатів опитування можна зазначити, що рівень страху серед інвесторів незначний, і багато хто сподівається на скромне зростання в 2012 році, сказав Ротблат. Незважаючи на широко прогнозоване продовження волатильності, кількість респондентів, які очікують річного зростання індексу S&P 500, втричі перевищує кількість тих, хто чекає його падіння. Втім, з тих, хто ставить на зростання індексу S&P 500, більше половини вважають, що він додасть 10% або менше. За даними опитування, значна кількість членів Американської асоціації індивідуальних інвесторів чекає ще одного падіння цін на акції в 2012 році.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас