Експерт: 2012 рік буде дуже непростим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: 2012 рік буде дуже непростим

1325
2012 рік буде дуже непростим, але з точки зору макроекономічних показників прогноз позитивний. Таку думку під час відеоінтерв'ю на FINANCE.UA висловив керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.
За його словами, наприклад, в 2012 році на ринку праці будемо спостерігати періоди відносного пожвавлення і відносного затишшя. Багатьом компаніям треба буде змінювати моделі своєї поведінки, щоб орієнтуватись на обмеження попиту на продукти. Українським компаніям буде досить складно виходити на зовнішні ринки, враховуючи і проблеми з рейтингами України.
Також експерт відзначив, що негатив привнесе Євро-2012.
"Наслідки Євро-2012 ми будемо відчувати ще протягом великого проміжку часу, тому що змінився механізм фінансування Євро. Якщо в 2006-2007 рр., коли ми тільки починали рух в напрямку Євро, очікували, що майже 90% буде приватний капітал, а решта – державні гарантії, то на сьогодні ситуація змінилася з точністю до навпаки. Ми вклали дуже великі кошти, і, що б там не говорили, що нам залишаться дороги й інші корисні речі, суто в економічному плані Євро-2012 є неефективним проектом з негативним прибутком", - наголосив експерт.
Окрім того, Бураковський зробив наголос на тому, що будуть ризики, пов’язані з зовнішніми ринками. Тут дуже важливо, щоб Україна не повторювала ті проблеми, які виявились в економічній політиці 2010-2011 років.
"З одного боку, в нас є дефіцит торговельного балансу, а з іншого боку ми обмежуємо експорт зерна. Це означає, що ми посилюємо проблему дефіциту бюджету і не вирішуємо офіційно заявлену мету: зниження цін на продукти харчування, підвищення рівня продовольчої безпеки", - зазначив Бураковський.
Більше цікавих думок від експерта, а також детальні та “живі” відповіді на решту питань ви можете знайти у Відеоінтерв'ю з Ігорем Бураковським.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас