Ляпіна: Євро-2012 не став поштовхом для зростання іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Євро-2012 не став поштовхом для зростання іноземних інвестицій

Казна та Політика
393
Україна не отримала і не отримає тих позитивів, які можна очікувати від проведення Євро-2012. Проведення чемпіонату Європи з футболу не залучило інвесторів в країну. Таку думку висловила народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна.
"Оцінка інвестиційного клімату дуже негативна. Що стосується Євро-2012, то воно теоретично мало вплинути на інвестиційні процеси, але реально ніяк позитивно не вплинуло", - вважає народний депутат.
На думку Ляпіної, нічого не було зроблено для створення привабливого інвестиційного клімату, для демонстрації прозорості ведення бізнесу. "Авральні будівництва нічого до бізнес-клімату не додають позитивного. Не відбулося жодних змін у сфері публічно-приватного партнерства, наприклад, у сфері будівництва доріг. У сфері туристичного, готельного бізнесу теж не відбулося нічого позитивного... За таких умов стає не зовсім зрозумілим, навіщо воно тоді", - зазначила Ляпіна.
Знаковим моментом парламентарій назвала відмову футбольних команд (окрім декількох) проживати в Україні під час чемпіонату.
Нагадаємо, за оцінками експертів, приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в 2011 році знизився.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас