Точка зору: Зона євро розвалиться у 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зона євро розвалиться у 2012 році

Валюта
2015
Результати масштабного опитування, проведеного агентством Reuters, свідчать про те, що криза європейської економіки продовжить поглиблюватися і в наступному році. Більшість економістів вважають, що в 2012-му зона євро в нинішньому її вигляді припинить своє існування.
Лідери ЄС в грудні цього року спробують зміцнити фінансову інтеграцію своїх країн, однак економісти побоюються, що це не послабить кризу заборгованості і не запобіжить тривалому періоду тяжкої рецесії в Іспанії та Італії, передає NEWSru.
Економісти висловлюють сподівання, що суверенні борги країн Європи, які вже тягнуть вниз економіку їхніх торговельних партнерів, не переростуть у глобальну економічну кризу.
Згідно з прогнозами експертів, криза спіткає низку провідних економічних держав світу, ціни на нафту істотно знизяться, а світовим фондовим ринкам не вдасться повністю відшкодувати збитки, яких вони зазнали в році, що минає.
Помірний оптимізм вселяє економічна ситуація в США, які в останньому кварталі року, що минає, демонструють кращі показники, ніж прогнозувалося раніше. У 2012 році економісти пророкують зростання американської економіки на 2,2% - у той час як економіка країн ЄС застигне на нульовій позначці.
Жерар Лайонс, головний економіст Standard Chartered Bank, відзначає продовження зростання світової економіки, підкреслюючи, проте, що "мова йде про два різні світи: Європа буде тягнути її вниз у першій половині 2012 року, а потім Китай потягне її вгору".
Залишається невідомим, як поведуть себе в цій ситуації великі інвестиційні компанії, яких поки не торкнулася криза. Втім, експерти вважають, що вони вважатимуть за краще вкладати гроші в США, а не в проблемну Європу.
У наступному році будуть стрімко розвиватися економіки Бразилії і Китаю, які постраждали цього року від жорсткої монетарної політики, що має на меті запобігти зростанню інфляції.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас