Японія вперше за шість років скоротить видатки бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вперше за шість років скоротить видатки бюджету

Казна та Політика
239
Влада Японії представила проект державного бюджету на наступний фінансовий рік. Вперше за шість років одна з найрозвиненіших економік світу має намір скоротити видатки.
Даний крок був зроблений в умовах тиску з боку опозиції, що вимагає якнайшвидшого відновлення постраждалих від землетрусу і цунамі областей Японії. Разом з тим представники опозиції наполягають на підвищенні економічної захищеності населення в умовах світової фінансової кризи, передає ИТАР-ТАСС.
Близько 47,25 млрд. доларів з держказни підуть безпосередньо на відновні роботи в постраждалих префектурах. Побито рекорд 2011 року, коли уряд країни затвердив бюджет у розмірі 92,4 трлн ієн (1,1 трлн. доларів).
Держборг Японії вже в два рази перевищує ВВП країни. На фінансову стійкість однієї з найрозвиненіших країн світу також впливає криза в єврозоні, бо економіка Японії сильно залежить від експорту.
Березнева трагедія завдала величезного удару по третій економіці світу, а ядерна криза на АЕС "Фукусіма-1" серйозно підірвала місцеве сільське господарство, що також призвело до багатомільйонних втрат.
Японія з 1968 року перебувала на другому місці після США за розмірами ВВП. Однак на початку 1990-х країна увійшла в затяжний період економічного застою, що тривав приблизно 10 років. У 2000-х роках ситуація почала відновлюватися, але Японія як і раніше відчуває серйозні проблеми, зокрема, з державним боргом, який удвічі перевищує розміри валового внутрішнього продукту (ВВП).
У той же час, за розмірами ВВП на душу населення країна більш ніж у 10 разів випереджає Китай.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас