Італійцям заборонили користуватися готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійцям заборонили користуватися готівкою

Валюта
163
Італійські гроші ідуть у "пластик". Уряд зобов’язав громадян країни проводити розрахунки на суму понад тисячу євро тільки пластиковими картками.
Італійцям заборонили користуватися готівкою. За всі покупки понад тисячу євро потрібно розраховуватися пластиковими картками. Раніше подібна заборона діяла на операції від двох із половиною тисяч. Цілі уряду Італії, який запровадив нові правила, доволі прагматичні. Він прагне, аби італійці сплачували податки.
Джеймс Волтон, аналітик:
"У середньому італійці, які мають кредитну картку, використовують її 26 разів на рік. Це у п'ять разів рідше, ніж, приміром, у Великій Британії. У країні глибоко вкоренилася звичка користуватися готівкою. А це в першу чергу сприяє тому, що кількість неплатників податків у державі й надалі зростатиме".
Проте не всі громадяни Італії сприйняли нововведення з натхненням. 7,5 мільйонів жителів країни взагалі ніколи не користувалися так званим "пластиком". Утім, урядовців це не надто хвилює. Адже завдяки змінам найперше виграють банки, які стягують двовідсоткову комісію з кожної транзакції. А ще аналітики прогнозують, що нові правила призведуть до зростання цін на товари та послуги. Уже зараз деякі продавці пропонують знижки клієнтам, які готові розрахуватися готівкою і не просять чека. Тоді продавці можуть не сплачувати збору в розмірі двадцяти одного відсотка. У результаті, щороку бюджет втрачає майже сто двадцять мільярдів євро.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас