Перспективи у долара на 2012 рік - оптимістичні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перспективи у долара на 2012 рік - оптимістичні

Валюта
1806
Умови в 2011 році були досить гарними для долара. Приблизно з травня доларовий індекс, який вимірює його відношення до валют основних торговельних партнерів, зміг показати 10% ралі. Враховуючи поточні прогнози, умови для американської валюти повинні бути ще кращими в наступному році, пише K2K News.
Геополітична невизначеність посилюється, і зростання світової економіки стискається, центральні банки, швидше за все, перестануть купувати євро для диверсифікованості своїх валют, а відновлення США набирає серйозних обертів. Так що, якщо долар виглядав привабливим для інвесторів в 2011 році, він має виглядати тим більше привабливим в 2012 році.
Геополітика: звичайно, основною проблемою в 2011 році була арабська весна і Twitter-революція. У 2012 році, політичні протести продовжать поширюватися, особливо, коли деякі виробників нафти проявляють нервозність. Ядерна загроза, що виходить від нестабільних режимів в Ірані та Північній Кореї, швидше за все, змусить багатьох інвесторів побоюватися глобального ризику.
Зростання світової економіки стає набагато більшою проблемою для міжнародного інвестиційного співтовариства, оскільки країни, які зростали в 2011 році, швидше за все, будуть скорочувати або значно уповільнювати зростання економіки в 2012 році. І лідером серед такого роду країн буде Китай, який страждає не тільки від уповільнення основного зростання на експортних ринках, таких як Єврозона, а й від різкого посилення монетарної політики Пекіном.
Банк Китаю не хоче пом'якшувати політику, і зростання буде уповільнюватися серйозніше, ніж могло би. Можливо і криза Єврозони відіб’ється серйозніше, ніж передбачається зараз.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас