Нацбанк Грузії знизив ставку рефінансування до 6,75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Грузії знизив ставку рефінансування до 6,75%

Кредит&Депозит
122
Комітет з монетарної політики Національного банку Грузії на засіданні в середу ухвалив рішення знизити ставку рефінансування з 22 грудня на 25 базисних пунктів - до 6,75% річних, йдеться в прес-релізі Нацбанку.
Центробанк повідомляє, що в листопаді продовжилося зниження показника річної інфляції, який склав 1,9% (з листопада 2010 року). Як і раніше низькою залишається базова інфляція.
"Згідно з прогнозом, інфляція в першій половині 2012 року залишиться на низькому рівні. З літа очікується помірне зростання, однак в умовах незмінності політики інфляція буде нижчою від цільового рівня", - вважають у банку.
За оцінками Нацбанку, темп кредитування економіки з боку банків в даний час сповільнився, що викликано послабленням внутрішнього попиту. "Виходячи з цього комітет прийняв рішення продовжити пом'якшення монетарної політики і знизити ставку рефінансування", - йдеться в прес-релізі.
Комітет з монетарної політики, засідання якого проводяться щомісяця, цього року чотири рази знижував ставку рефінансування на 25 базисних пунктів - у липні, серпні, жовтні та листопаді. У вересні ставка була збережена на рівні 7,5% річних.
Уряд Грузії прогнозує інфляцію в 2011 році в межах 8%. При цьому Національний банк республіки у вересні поліпшив прогноз інфляції з очікуваних раніше 7,5% до 5,6%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас