Влада Греції розмістила векселі на 1,3 млрд євро, прибутковість трохи виросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Греції розмістила векселі на 1,3 млрд євро, прибутковість трохи виросла

Казна та Політика
212
Уряд Греції у вівторок розмістив казначейські векселі терміном на 3 місяці на суму 1,3 млрд євро, прибутковість незначно збільшилася, свідчать дані агентства з управління держборгом країни.
Так, прибутковість за паперами в рамках аукціону склала 4,68% проти 4,63% при аналогічному розміщенні 15 листопада.
В даний час влада Греції веде переговори з приватними інвесторами про списання частини боргів. Приватні інвестори тримають на своїх балансах держоблігації Греції на загальну суму близько 206 млрд євро.
Влада ЄС раніше ухвалила рішення про необхідність списання 50% номінальної вартості бондів грецького уряду, що знаходяться у приватних інвесторів, в обмін на нові. Ця програма отримала назву PSI (Private Sector Involvement). При цьому обмін має відбуватися на добровільній основі - у протилежному випадку міжнародні рейтингові агентства можуть визнати дефолт уряду Греції.
Напередодні грецькі ЗМІ повідомили, що інвестори та уряд Греції домовилися про проведення списань за англійським правом. Таким чином, нові держоблігації Греції будуть більш привабливі для інвесторів: в разі якщо країна не виконає свої зобов'язання, інвестори зможуть звернутися до судів Об’єднаного Королівства відповідно до англійського права.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас