Глава ЄЦБ: Вихід країн з єврозони ускладнить ситуацію для Євросоюзу в цілому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ: Вихід країн з єврозони ускладнить ситуацію для Євросоюзу в цілому

Казна та Політика
374
Економічна ситуація для країн, які покинуть єврозону, ускладниться ще сильніше, тоді як для решти членів закони Євросоюзу будуть зруйновані, і не можна припустити, чим це може закінчитися, заявив в інтерв'ю виданню The Financial Times глава Європейського центробанку Маріо Драгі, коментуючи перспективи ЄС у разі розвитку сценарію розвалу єврозони.
Попередник Драгі на посту глави ЄЦБ Жан-Клод Тріше в свою чергу називав ймовірність розпаду єврозони "абсурдним" припущенням.
"Країни, які покинуть єврозону і проведуть девальвацію валюти, створять високу інфляцію. При цьому їм не вдасться уникнути структурних реформ, які повинні бути проведені, однак вони будуть більш слабкими", - сказав Драгі.
Серед заходів з боротьбі з кризою глава ЄЦБ, який зайняв цей пост 1 грудня, наголосив на важливості безпрецедентних заходів фінрегулятора з підтримки банківської системи і, зокрема, необмежених за обсягом трирічних кредитів, які вперше будуть запропоновані на поточному тижні.
Крім того, Драгі наголосив на необхідності відновлення довіри інвесторів до державних фінансів єврозони за допомогою забезпечення бюджетної дисципліни та повної працездатності Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС).
Глава ЄЦБ додав, що фінрегулятор зможе діяти в ролі агента для ЄФФС на фінансових ринках з січня, а також висловив сподівання, що надалі обсяги фонду будуть збільшені. "Я вважаю, що якщо фонд підтвердить свою практичну цінність при поточному обсязі, то це посилить аргументи для збільшення його обсягу", - сказав Драгі.
Драгі з обережністю обійшов коментарі щодо деталей програми фінрегулятора з викупу держоблігацій країн єврозони, яка з травня 2010 року перевищила 200 млрд євро. При цьому глава ЄЦБ повторив, що регулятор відкидає можливість використання стилів "кількісного пом'якшення" США або Великобританії, навіть у разі рецесії економіки регіону. "Важливо відновити довіру громадян та інвесторів нашого регіону. Однак ми не будемо досягати цього за допомогою руйнування авторитету ЄЦБ", - додав Драгі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас