США заперечують, що перебувають у стані торговельної війни з Китаєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заперечують, що перебувають у стані торговельної війни з Китаєм

Казна та Політика
206
США в даний час не перебувають у стані торговельної війни з Китаєм, хоча деякі кроки Пекіна і викликають занепокоєння американської адміністрації. Таку думку сьогодні висловив представник на торгових переговорах у ранзі члена кабінету Рон Кірк, який зараз перебуває на конференції міністрів країн-членів СОТ у Женеві, передає ИТАР-ТАСС.
"Ми стурбовані відповідною реакцією КНР в тих випадках, коли учасники СОТ ініціюють обговорення законних питань з Пекіном, - повідомив в інтерв'ю журналістам Кірк. - У даному випадку мова йде не тільки про торговельні переговори з США".
"Тенденція, в рамках якої китайський уряд йде на відповідні заходи, викликає занепокоєння", - підкреслив він.
"Такий стан речей невигідний не тільки всій світовій торгівлі та членам СОТ, - продовжив торгпред. - У довготривалій перспективі він невигідний і КНР".
Рон Кірк озвучив занепокоєння США торговельною політикою Китаю незважаючи на те, що наприкінці листопада на проведеному в місті Ченду (південно-західна провінція Сичуань) засіданні китайсько-американської комісії з торгівлі Вашингтон і Пекін підписали п'ять економічних і торгових договорів. Ці угоди стосуються сфери технологій, енергетики, ділового співробітництва, торгової статистики та прав на інтелектуальну власність.
В даний час США є другим після Євросоюзу найбільшим торговим партнером Китаю. Обсяг товарообороту між країнами в 2010 році перевищив 385 млрд доларів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас