Впровадження системи 112 в Україні коштуватиме 650 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впровадження системи 112 в Україні коштуватиме 650 млн грн

Казна та Політика
371
Тільки при належному фінансуванні Міністерство надзвичайних ситуацій буде мати можливість вчасно завершити побудову системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 у містах, що приймають Євро-2012, і в межах всієї України - до кінця 2013 року. Про це Президента України Віктора Януковича поінформував у листі міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, повідомили УНН в прес-службі МНС.
Як йдеться в документі, МНС завершило проведення остаточних розрахунків вартості впровадження Системи 112. В цілому для реалізації таких заходів необхідно 650 млн грн.
Втім, досі залишається не повністю вирішеним питання фінансування впровадження Системи 112. У проекті Закону України "Про державний бюджет на 2012 рік" МНС не передбачено фінансування на ці цілі. Одночасно на реалізацію Системи 112 проектом Держбюджету в рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу передбачено виділити 452 млн грн Укрєвроінфпроекту.
Міністр зазначає, що при перепризначенні МНС коштів, що спрямовуються у 2012 році Укрєвроінфпроекту, потреба в додатковому фінансуванні становитиме 198 млн грн.
З метою прискорення реалізації проекту за результатами переговорів з Агентством торгівлі та розвитку Уряду США (USAID) за рахунок грантових коштів МНС отримало робочу версію техніко-економічного обґрунтування на створення Системи 112 в Україні. ТЕО розробила компанія Winbourne Consulting LLС (США). В результаті співпраці з компаніями - світовими лідерами в галузі створення систем екстреної допомоги населенню МНС підписало договір про наміри щодо розвитку Системи 112 в Україні з Siemens, Ericsson і Frequentis.
При фінансуванні побудови Системи 112 за рахунок альтернативних джерел, у тому числі коштів інвесторів, які могли б акумулюватися у спеціальному фонді створення і розвитку Системи 112, відповідну роботу можна буде завершити не раніше 2015 року", - йдеться в листі.
Основні зусилля Міністерства в 2011 році були спрямовані на забезпечення своєчасного впровадження Системи 112 в містах, що приймають Євро-2012. У м. Києві та Харкові вже закінчено ремонтні роботи в приміщеннях, де передбачається розташування центрів 112, розроблена технічна документація на облаштування ліній зв'язку. У Донецьку і Львові відповідні роботи планується завершити до кінця 2011 року.
Як повідомляв УНН, начальник управління з питань медичного забезпечення та реалізації Системи 112 МНС України Ростислав Валіхновський повідомив, що на впровадження системи "112" у шести областях України в наступному році потрібно 450 мільйонів гривень. Він також зазначив, що система буде впроваджена в шести найбільших за чисельністю населення областях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас