Бернанке двічі рефінансував взятий в 2004 р. іпотечний кредит, все ще винен 672 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке двічі рефінансував взятий в 2004 р. іпотечний кредит, все ще винен 672 тис. дол.

Казна та Політика
892
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке, як і мільйони американців, придбав своє житло по іпотеці, і наряду з багатьма своїми співвітчизниками був змушений двічі рефінансувати свій кредит, пише газета The Wall Street Journal.
У 2004 році Бернанке придбав апартаменти з трьома спальнями площею близько 2,1 тис. кв. футів (близько 190 кв. м) в таун-хаусі неподалік від Капітолію за $839 тис. В даний час оціночна вартість цієї квартири становить близько $850 тис.
За даними видання, отриманими з офіційних джерел, в даний час заборгованість глави американського ЦБ перед банком за 30-річним іпотечним кредитом становить близько $672 тис., при цьому Бернанке двічі рефінансував свою позику.
Вперше він зробив це наприкінці 2009 року, а вдруге наприкінці вересня 2011 року, через короткий час після запуску останньої з антикризових програм ФРС, що отримала назву "Операція "Твіст".
Як відзначають неназвані джерела газети, у банку відповідно до загальних правил від Бернанке зажадали надання довідки з роботи, включаючи довідку про доходи.
Рефінансування іпотечного кредиту передбачає повне або часткове погашення наявної позики за рахунок отримання нових кредитів. Іпотечні позичальники вдаються до рефінансування, наприклад, у випадку втрати частини або всього доходу, домовляючись в такому випадку, як правило, про продовження терміну кредитування або зниження розміру щомісячних виплат. Крім того, для американського іпотечного ринку характерна наявність великої кількості урядових і корпоративних програм співфінансування і рефінансування кредитів, основною метою яких є підтримка ринку житла, який перебуває в депресії.
Американський позичальник за іпотечним кредитом найчастіше має можливість скористатися програмою рефінансування для зменшення повної вартості кредиту, тобто суми всіх виплат за весь термін кредитування. До такого рефінансування нерідко вдаються позичальники, фінансове становище яких цілком благополучне і дозволяє їм без складнощів обслуговувати наявний іпотечний кредит. Мета такого рефінансування, як правило, полягає в економії коштів та отриманні більш комфортних умов кредитування.
Мабуть, Бернанке скористався однією з урядових програм, розроблених в тому числі за участю ФРС під час іпотечної та світової фінансової криз.
У 2010 році заробітна плата Бернанке в ФРС склала $199,7 тис.
Видання відзначає, що незважаючи на те, що у Вашингтоні Бернанке прожив вже 10 років, не схоже, щоб столичне життя захопило його.
Джерела в особистому оточенні глави ФРС говорять про те, що зрідка він грає в баскетбол в підземному спортзалі ФРС, а найбожевільнішим в його житті вчинком була купівля кабріолета Chrysler Sebring, коли він був професором Прінстонського університету.
Більшу частину вільного часу він проводить вдома з дружиною. Після обіду любить почитати електронні книги на Kindle. За його власними словами, за останні півтора роки він прочитав 200 книг, серед яких немає жодної про світову фінансову кризу.
Коли у вересні його запитали, чи бачив він останній фільм телекомпанії HBO про кризу, він відповів негативно, додавши: "Я бачив оригінал".
Бернанке став головою ФРС в 2006 році. Сенат затвердив його кандидатуру 99 голосами "за" при одному голосі "проти". У 2009 році він був переобраний на другий термін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас