Голова ЄЦБ радить не чекати нескінченної скупки бондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ радить не чекати нескінченної скупки бондів

Фондовий ринок
312
Програма Європейського Центробанку щодо викупу облігацій "не вічна і не нескінченна", сказав президент банку Маріо Драгі в четвер, пише Рейтер.
Він додав, що для підвищення апетиту до ризику на ринках потрібно підвищувати прозорість політики, і закликав владу Європи "висловлюватися однозначно", а потім стримувати обіцянки.
На запитання про перспективи інфляції Драгі відповів, що темпи зростання цін зависли біля 3 відсотків у єврозоні через одиничні чинники, такі як подорожчання нафти та іншої сировини, а також непряме оподаткування.
"Ми очікуємо сповільнення інфляції до 2 відсотків до кінця 2012 року і збереження на рівні нижче 2 відсотків у 2013 році і далі", - сказав він.
Драгі закликав регуляторів стежити за тим, щоб посилення вимог до капіталів банків не призвело до кредитного стиснення, і порадив банкам продовжувати кредитувати приватний сектор.
"Банки єврозони останнім часом відчувають тиск щодо капітальної бази та умов фондування, - сказав Драгі, виступаючи з лекцією в німецькій столиці. - План посилити їхні капітальні бази - це спроба зміцнити їхні позиції на фінансових ринках, але це нелегкий процес".
Він сказав, що акціонери не завжди готові піти на підвищення капіталу, але додав, що інші сценарії ще гірші з точки зору економічних наслідків.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас