Дефіцит капіталу світових банків оцінили в 354 мільярди євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит капіталу світових банків оцінили в 354 мільярди євро

Валюта
478
Найбільшим банкам світу необхідно заробити 354 млрд євро, щоб відповідати нормам третьої базельської угоди (Basel III). Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на дослідження американської Boston Consulting Group (BCG). Експерти брали за основу підрахунків рівень капіталів станом на кінець 2010 року, пише Лента.ру.
Дефіцит європейських банків оцінили в 221 мільярд євро, з яких 20 відсотків необхідно покрити цього року. Дефіцит фінансових секторів Азії та США оцінили в 70 мільярдів доларів кожен.
У середині минулого місяця Європейське банківське управління (EBA) оцінило дефіцит фінансового сектора ЄС в 114,7 мільярда євро, тоді як наприкінці жовтня брак капіталу оцінили в 106 мільярдів євро. При цьому регулятор порадив збільшити капітали на 200 мільярдів євро на випадок кризи.
На даний момент базельські угоди зобов'язують банки мати достатність капіталу на рівні 8 відсотків. В кінці жовтня цього року лідери ЄС вирішили підвищити мінімальний рівень достатності капіталу до 9 відсотків. Фінорганізації необхідно знайти додаткові кошти до липня наступного року.
Третя Базельська угода, схвалена наприкінці минулого року, підвищує мінімальний рівень достатності капіталу до 9,5 відсотка. Норми Basel III почнуть поетапно втілювати в життя в 2013 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас