Кудрін передбачив Росії рекордні нафтогазові доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін передбачив Росії рекордні нафтогазові доходи

Енергетика
489
Нафтогазові доходи російського бюджету в цьому році досягнуть рекордного рівня і складуть 346 мільярдів доларів. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив колишній міністр фінансів країни Олексій Кудрін.
За його словами, в 1992-1999 роках нафтогазові доходи зросли з 23,5 до 30,9 мільярда доларів. У 2000 році показник різко збільшився до 52 мільярдів доларів. Через три роки доходи зросли в два рази, а в 2006 році склали вже 190 мільярдів доларів.
У 2008 році показник збільшився до 310 мільярдів доларів, а через рік впав до рівня 2006 року у зв'язку зі зниженням цін на сировину через кризу. За підсумками минулого року продажі нафти і газу принесли бюджету 254 млрд доларів.
Колишній міністр фінансів повідомив також про рекордні обсяги імпорту - у порівнянні з минулим роком показник зросте на 31 відсоток до 420 мільярдів доларів. У номінальному вираженні обсяги імпорту збільшаться на 99 мільярдів доларів.
Завдяки зростанню цін на нафту за підсумками десяти місяців цього року Росії вдалося збільшити нафтогазові доходи на 33 відсотки в грошовому вираженні. Разом з цим обсяги експорту в порівнянні з аналогічним періодом минулого року впали на 4,2 відсотка.
Усього в січні-жовтні цього року Росія експортувала 188,6 мільйона тонн сирої нафти. На початку грудня Мінекономрозвитку знизило прогноз щодо закордонних продажыв сировини з 245 до 242 мільйонів тонн.
Раніше агентство Fitch Ratings попереджало, що суверенний рейтинг Росії може бути знижений в результаті падіння цін на нафту. Аналітики впевнені, що показник, який у вересні був підтверджений на рівні "ВВВ" з "позитивним" прогнозом, буде залежати від проведення структурних реформ.
У повідомленні агентства тоді вказувалося, що знизити залежність від нафтового експорту Росії вдасться в результаті вступу до СОТ. Експерти Fitch вважають, що членство в міжнародній організації допоможе країні диверсифікувати експорт і підстрахуватися на випадок падіння вартості природних ресурсів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас