Fitch знизило кредитні рейтинги п'яти великих європейських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило кредитні рейтинги п'яти великих європейських банків

Казна та Політика
844
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) п'яти великих європейських банків. Дії вжито відносно наступних фінансових організацій: французьких Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM) і Credit Agricole, данського Danske Bank, фінського OP Pohjola Group і нідерландського Rabobank Group. Крім того, у деяких банків знижено рейтинг банківської стійкості.
Зокрема, довгостроковий РДЕ банку BFCM знижений з рівня "АА-" до "А+", короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні "F1 +", рейтинг вилучений зі списку на перегляд з можливим зниженням, поточний прогноз щодо рейтингу - "стабільний" .
Довгостроковий РДЕ Credit Agricole знижений з рівня "АА-" до "А+", короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні "F1+", рейтинг вилучений зі списку на перегляд з можливим зниженням, поточний прогноз щодо рейтингу - стабільний. Рейтинг банківської стійкості знижений з "AA-" до "A+".
Довгостроковий РДЕ Danske Bank знижений з рівня "A+" до "А", короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні "F1", рейтинг вилучений зі списку на перегляд з можливим зниженням, поточний прогноз щодо рейтингу - "негативний". Рейтинг банківської стійкості знижений з "A+" до "A".
Довгостроковий РДЕ OP Pohjola Group знижений з рівня "AA-" до "A+", короткостроковий РДЕ знижений з "F1+" до "F1", рейтинг вилучений зі списку на перегляд з можливим зниженням, поточний прогноз щодо рейтингу - "стабільний". Рейтинг банківської стійкості знижений з рівня "AA-" до "A+".
Довгостроковий РДЕ Rabobank Group знижений з "AA+" до "AA", короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні "F1+", рейтинг вилучений зі списку на перегляд з можливим зниженням, поточний прогноз щодо рейтингу - "стабільний". Рейтинг банківської стійкості знижений з "AA+" до "AA".
Зниження рейтингів експерти Fitch пов'язують з погіршенням фінансової ситуації на тлі боргової кризи єврозони. Одночасне зниження пов'язане з глибокою залежністю фінансових установ як від факторів, що формують загальний настрій у банківській індустрії, так і від спільного взаємозв'язку через фінансові потоки. Незважаючи на суворі умови в банківській сфері, аналітики чекають відновлення системи. Крім того, агентство заявило, що поки виключає можливість розпаду єврозони.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас