Іноземці почали розкуповувати київські квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці почали розкуповувати київські квартири

Нерухомість
2838
Оскільки ціни на житлову нерухомість у Києві практично залишилися незмінними з часів кризи, іноземці все частіше стали цікавитися купівлею квартир у столиці, пише РБК-Україна.
"Якщо порівнювати з минулим роком, то іноземці стали купувати житла на 10% більше. Причини: люди намагаються не зберігати готівкові долари і євро. Тому і скуповують нерухомість. Особливо це стосується тих, хто тут працює", - говорить директор з продажу компанії "Канзас" Владислав Мішук.
За його словами, якщо раніше більшість іноземців та приїжджих бізнесменів готові були орендувати житло по 3-4 тис. доларів на місяць, то тепер вони його купують.
Найчастіше продаються квартири в новобудовах у центрі міста. Ціна угоди стартує від 150 тисяч. Цікавляться столичною нерухомістю переважно росіяни, поляки, американці та британці.
Непогано продаються також і будинки під Києвом. Основна причина - вони дешевші, ніж у Росії та європейських країнах, і поки тримаються на рівні кризових цін.
Нагадаємо, середньостатистичному киянину потрібно працювати і відкладати гроші 39 років, щоб купити квартиру в столиці. Такі дані наводять експерти компанії Chesterton, які розрахували показник доступності елітного житла в деяких містах світу, порівнявши середню вартість квартири з річним доходом середньостатистичної сім'ї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас