Фюле: ЄС занепокоєний недостатнім прогресом в низці критично важливих реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле: ЄС занепокоєний недостатнім прогресом в низці критично важливих реформ в Україні

Казна та Політика
324
Верховний комісар з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Штефан Фюле зазначає, що Євросоюз стурбований недостатнім прогресом в низці критично важливих реформ в Україні і під час візиту в Україну обговорив це питання з керівництвом країни, наголошується в повідомленні прес-служби єврокомісара, переданому у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна".
Під час візиту Ш. Фюле провів зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком. Крім того, єврокомісар зустрівся з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, яка в даний час утримується в Київському СІЗО.
Під час візиту Ш. Фюле зазначив, що Угода про асоціацію є "найкращою перспективою для українських громадян, з метою забезпечення того, що їхнє майбутнє буде ґрунтуватися на європейських цілях". "Я підкреслив, що Європейський союз стурбований недостатнім прогресом в низці критично важливих реформ в Україні, включаючи проведення конституційної реформи та судової. У нас відбулася глибока дискусія з цих питань", - зазначив єврокомісар.
Крім того, під час зустрічі з керівництвом країни Ш. Фюле підкреслив серйозну стурбованість ЄС щодо вибіркового правосуддя в Україні, зокрема, стосовно Ю. Тимошенко та інших політиків і колишніх чиновників.
"У нас відбувся корисний обмін думками щодо економічного управління і необхідності поліпшення бізнес-клімату, включаючи необхідність для України забезпечити чесну і ринкову ціну на газ, а також забезпечити виконання Україною зобов'язань в рамках членства в Енергетичному співтоваристві", - зазначив він.
Як сказано в повідомленні, метою візиту була підготовка проведення майбутнього саміту Україна-ЄС, проведення якого заплановано на 19 грудня у Києві, а також обговорення низки важливих питань як в нинішніх двосторонніх відносинах Україна-ЄС, так і питань, метою яких є довгострокова політична асоціація та економічна інтеграція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас