Рубіні: Без знецінення євро на 30-40% єврокризу не подолати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Без знецінення євро на 30-40% єврокризу не подолати

Валюта
10356
За даними The Sunday Times, ЄЦБ розробив стабілізаційний план, за яким скупить держоблігації PIIGS на 1 трлн євро. За оцінками ING Investment, ЄЦБ витратить на це 750 млрд євро. Передбачається також, що в 2012 році відсоткова ставка ЄЦБ буде знижена до нового історичного мінімуму - 0,5%.
"Протягом наступного року буде простежуватися чітка тенденція до ослаблення євро", - заявляв старший інвестиційний менеджер валютного підрозділу банку Яко Рау. Девальвацію євро на чверть прогнозує на 2012 рік HSBC. На думку ж нобелівського лауреата Нуріеля Рубіні, без знецінення євро на 30-40% єврокризу буде неможливо подолати.
Поки наповнення європейського антикризового фонду (EFSF) йде зі скрипом (має скласти 1 трлн євро). Приватні інвестори з небажанням беруть участь у його створенні.
Одночасно за даними Bloomberg, європейські центробанки для підтримки проблемних країн виділять 200 млрд євро.
Щоб обійти заборону ЄЦБ фінансувати безпосередньо бюджетні дефіцити країн ЄС, кошти, зокрема, для Італії та Іспанії, направлятимуться через МВФ. Як повідомляло видання The New York Times, у МВФ зараз вільні ресурси в обсязі всього близько $400 млрд. Тим часом Італія і Іспанія повинні будуть в найближчі півроку рефінансувати облігації на $425 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас