Білорусь в 2012р. збільшить обсяг транзиту російського газу на 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь в 2012р. збільшить обсяг транзиту російського газу на 4%

Енергетика
122
Білорусь в 2012р. на 4% збільшить обсяг транзиту російського газу - до 44,5 млрд куб. м, повідомив генеральний директор ВАТ "Белтрансгаз" Володимир Майоров білоруським державним ЗМІ.
В цей обсяг увійде газ, який будуть транспортувати по магістральному газопроводу Ямал-Європа і білоруській газотранспортній системі. По магістральних трубопроводах, що проходять по території Білорусі, здійснюються транзитні поставки російського природного газу в Калінінградську область, Литву, в Україну, в Польщу.
Майоров сказав, що після входження до складу ВАТ "Газпром" кількість працівників "Белтрансгаза" змінювати не планується. Зараз на підприємстві працюють близько 6,5 тис. осіб. Єдина на даний момент зміна - доручення фінансовим службам про підвищення заробітної плати співробітникам підприємства в середньому в три рази.
Як раніше повідомлялося, голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер 8 грудня провів у Мінську нараду, присвячену інтеграції "Белтрансгаза" в Групу "Газпром". Там вирішили підвищити ефективність діяльності "Белтрансгаза", привести його корпоративні вимоги, норми та стандарти у відповідність з прийнятими в Газпромі. Обговорено також перспективи роботи в галузі управління персоналом, у тому числі питання оплати праці, соціальних виплат і гарантій.
Уряди Росії і Білорусі 25 листопада 2011р. в пакеті газових контрактів підписали угоду про умови купівлі-продажу акцій і подальшу діяльність "Белтрансгаза". Також Газпром і Державний комітет з майна Білорусі підписали договір купівлі-продажу 50% акцій ВАТ "Белтрансгаз". Таким чином, Газпром, з урахуванням придбаних у 2007-2010рр. 50% акцій білоруської компанії, став власником 100% акцій "Белтрансгаза".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас