Нафта дешевшає через можливе падіння попиту в Європі на тлі боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через можливе падіння попиту в Європі на тлі боргової кризи

Енергетика
259
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку під час торгів п'ятниці, що пов'язано з побоюваннями інвесторів щодо падіння попиту в Європі у випадку, якщо лідерам ЄС не вдасться досягти угод щодо подальших заходів боротьби з борговою кризою. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:10 мск знизилася на 0,06 долара, або на 0,06%, - до 98, 28 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,29 долара, або на 0,27%, - до 107,82 долара за барель.
"Головним драйвером ризикових ринків залишаються новини з Європи. Зв'язок очевидний - якщо довіра (споживачів та інвесторів до економіки) в Європі буде падати, то світовий попит знизиться, а це призведе до зменшення цін на сировину", - відзначає головний аналітик CMC Markets в Сіднеї Рік Спунер (Ric Spooner).
Як заявив напередодні глава Європейського Центробанку Маріо Драгі, регулятор не може надавати кошти МВФ для фіндопомоги єврозоні і не буде збільшувати обсяг викупу держоблігацій єврозони із вторинного ринку. Не порадували інвесторів і новини від Європейської банківської організації, на думку якої, системоутворюючим європейським банкам буде потрібно збільшити капітал на 114,685 млрд євро для задоволення вимог влади ЄС щодо капіталу, що на 8,253 млрд євро перевищує колишню оцінку організації.
Негативно на настрої учасників торгів вплинули новини з Японії, де уряд країни схвалив додаткові санкції проти Ірану. Зокрема, вони передбачають також заборону на операції з обміну валюти між банками Японії та трьома іранськими банками.
Інвестори також звернули увагу на повідомлення американської Exxon Mobil, згідно з яким обсяг імпортованої США нафти досяг максимуму і протягом наступних 30 років буде послідовно знижуватися завдяки зростанню внутрішніх поставок і скороченню попиту на нафту, що в підсумку призведе до скасування існуючої залежності країни від поставок ОПЕК. Компанія прогнозує, що обсяг імпорту нафти США до 2040 року знизиться до 7 млн барелів на добу, при цьому велика частина нафти буде надходити з Канади та Мексики. Імпорт з інших країн, за словами віце-президента Exxon, знизиться майже до нуля.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас