Як виживають українські фермери


Як виживають українські фермери

Працювати по двадцять годин на добу не означає отримати гарний прибуток. Про це добре знають українські фермери. Відсутність замовлень у 2008-2009 році їх мало не знищила, а цьогорічне стрімке падіння цін на овочі - поставило на межу розорення. Як виживають українські аграрії - далі у сюжеті.

Підйом о п’ятій ранку, а далі - робочий день протяжністю двадцять годин. Павло Волинець - власник фермерського господарства під Києвом - за таким графіком живе уже більше десяти років.

На своїх тридцяти гектарах чоловік вирощує весь борщовий набір, а ще - огірки, перець, баклажани та яблука. Сам Павло Костянтинович веде управлінські справи. Для порання по господарству найняв іще трьох помічників.

Павло Волинець, власник фермерського господарства:

"Щоб створити робоче місце в селі, треба трактор - сто тисяч і найняти робітника - тридцять тисяч утримання".

Проте сподіватися на добрі врожаї з року в рік не доводиться. Сільське господарство – як гра в рулетку. Один рік ваша ферма може закінчити з рентабельністю у 200%, а то й навіть більше відсотків. В інший – нічого крім збитків ви не отримаєте.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Також з цієї теми: Аграрний ринок
Дивись також
Весь ринок:Аграрний ринок
Архiви:2012 2011 2010 2009
Сервіс підбору кредитів
  • Надішліть заявку
  • Дізнайтесь про рішення банку
  • Підтвердіть заявку та отримайте гроші
грн
Замовити кредит онлайн
В Контексті Finance.ua