Меркель: Боргову кризу не вдасться подолати за мить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Боргову кризу не вдасться подолати за мить

Казна та Політика
336
Канцлер ФРН Ангела Меркель застерегла від надмірних сподівань на те, що боргову кризу вдасться врегулювати у найкоротший термін. Простих і швидких рішень тут бути не може, наголосила канцлер, виступаючи в п'ятницю, 2 грудня, з урядовою заявою в бундестазі. Проблеми, що виникли, не можна вирішити відразу, цей процес може тривати роки, визнала Меркель.
Глава уряду Німеччини охарактеризувала нинішню кризу як "найбільш гостру з моменту введення загальноєвропейської валюти, а можливо, і за всю історію Європейського Союзу", відзначає агентство AFP. Проте останнім часом у справі її подолання досягнутий певний прогрес. Так, країни ЄС єдині в думці, що однією з причин виникнення кризи стала висока державна заборгованість, з якою слід рішуче боротися.
Агентство Reuters звертає увагу на слова канцлера ФРН про необхідність змінити основоположні угоди Євросоюзу. Внесення поправок неминуче, альтернативою можуть стати лише нові угоди, сказала Ангела Меркель. На її думку, тільки таким чином вдасться запобігти розколу ЄС. Кожній з десяти держав Євросоюзу, що не входять у валютний союз, потрібно вирішити, чи приєднуватися їй до заходів країн єврозони, спрямованих на посилення бюджетної дисципліни, попередила Меркель. У зв'язку з цим вона підкреслила важливість посилення Європейського стабілізаційного механізму (ESM).
Меркель знову відкинула ідею випуску загальноєвропейських облігацій. Говорячи про майбутній саміт Євросоюзу, вона нагадала, що від цієї зустрічі у верхах очікують важливих рішень. Головна мета - зміцнення економічного і валютного союзу. Тепер особливої актуальності набуває питання про формування союзу стабільності. Пропозиції про необхідність такого кроку отримали широку підтримку. "Ми не тільки говоримо про союз стабільності, ми беремося за його створення", - підкреслила Ангела Меркель.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас