Кабмін пропонує Раді прийняти програму приватизації на 2011-2014 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді прийняти програму приватизації на 2011-2014

141
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді прийняти державну програму приватизації на 2011-2014.
Про це йдеться в законопроекті №9509, зареєстрованому в Раді 29 листопада.
Проект закону визначає основні принципи та цілі проведення приватизації в країні на 2011-2014 роки (масові темпи приватизації об'єктів при індивідуальному підході до продажу стратегічних підприємств, приватизація об'єктів разом із земельними ділянками, скорочення обмежень при приватизації і залучення до цього процесу зацікавлених в довгостроковому розвитку підприємств інвесторів).
Також Кабмін пропонує визначити, що програма має бути реалізована в 3 етапи.
У 2011 році передбачається створити необхідну правову та організаційну базу для реалізації програми, а також передбачається приватизація стратегічних або монопольних підприємств на індивідуальній основі.
У 2012 році планується масовий продаж малих і середніх об'єктів приватизації, що залишилися у держави, причому із земельними ділянками, завершення продажу підприємств, приватизація яких почалася до прийняття даної програми, а також завершення процесу сертифікатної приватизації.
У 2013-2014 роках пропонується завершити приватизацію як масовий соціально-економічний процес і переорієнтуватися на управління рештою держмайна.
Приватизацію стратегічних і монопольних об'єктів (група Г) в програмі пропонується проводити на індивідуальній основі.
При цьому може застосовуватися як продаж контрольного пакета акцій з визначенням умов післяприватизаційного використання об'єктів, так і закріплення контрольного пакета в держвласності під час продажу решти акцій невеликими пакетами на фондовій біржі.
Крім того, для підготовки до приватизації таких підприємств пропонується передбачити можливість залучення на конкурсній основі радників.
Також програма передбачає надання гарантій інвесторам за допомогою встановлення виняткових умов, при невиконанні яких держава може ініціювати повернення об'єкта в свою власність.
При цьому уряд пропонує закріпити в програмі прогнозний розмір надходжень від приватизації та управління держмайном в 2011-2014 році в розмірі 50-70 млрд гривень.
Як повідомляло агентство, 23 листопада голова Фонду державного майна Олександр Рябченко заявив, що Кабмін затвердив програму приватизації, але скоректував її терміни з 2011-2014 років на 2012-2015 роки.
Рябченко очікував, що програма буде передана до парламенту до 7 грудня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас