Standard & Poor's не збирається знижувати рейтинг Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's не збирається знижувати рейтинг Росії

Казна та Політика
156
Росія в даний час має рейтинг BBB зі "стабільним" прогнозом, поки його зниження не передбачається, повідомив голова московського представництва рейтингової компанії Standard & Poor's Олексій Новиков телеканалу "Дождь".
Втім, зазначив Новиков, рейтинг Росії відносно інших країн перебуває в русі. Як приклад він навів Казахстан, чий рейтинг ще недавно був таким самим, як у РФ, а тепер став вищим на один щабель - "BBB+".
Однак, каже він, "інвестор зовсім не обов'язково тікає з країни, у якій рейтинг нижчий, ніж у іншої. Є апетит на більш високий ризик, є апетит на менш високий ризик. Це все залежить від стратегії того чи іншого інвестиційного банку, або того чи іншого інституту".
Рейтинг, який зараз має Росія, за словами Новикова, - "це нижня частина інвестиційної категорії, така собі популярна категорія рейтингу". Тому не варто побоюватися, що буде брак інвесторів. "Інша справа, що у Російської Федерації дуже мало боргів. У компаній досить багато, а в уряду дуже мало. Тому апетит на борги Російської Федерації, якщо вона буде продовжувати випускати (боргові папери), буде прийнятним", - вважає керівник московського офісу S&P.
Новиков також розповів, що зараз йде серія перегляду рейтингів банків по всьому світу, "це буде стосуватися і Росії через деякий час, в найближчі тижні, швидше за все". За його словами, рейтинги російських банків не обов'язково будуть переглянуті в негативну сторону, "значна частина банків за цими критеріями йде і в позитивну сторону".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас