МЗС: Київ сподівається парафувати з ЄС Угоду про асоціацію на грудневому саміті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Київ сподівається парафувати з ЄС Угоду про асоціацію на грудневому саміті

200
Міністерство закордонних справ (МЗС) України схвалює прийняття рекомендацій Європейського парламенту (ЄП) Раді Європейського Союзу, Європейській комісії та Європейській службі зовнішньої діяльності, що стосуються Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
"Ми вдячні за підтримку з боку ЄП євроінтеграційних прагнень нашої держави і за визнання Європарламентом того, що Україна є європейською державою і, відповідно до ст.49 Договору про ЄС, може подати заявку на членство в ЄС. Сподіваємося, що цей обнадійливий сигнал буде враховано як в інших інституціях ЄС, так і на рівні країн-членів Європейського Союзу", - наголошується в заяві українського зовнішньополітичного відомства, поширеній Департаментом інформаційної політики в четвер.
"В цьому контексті Міністерство закордонних справ України повністю поділяє позицію Європейського парламенту щодо важливості швидкого парафування цієї Угоди. Очікуємо на формалізацію рішення про завершення переговорів на найвищому рівні в рамках Саміту Україна-ЄС 19 грудня цього року в Києві", - підкреслюється в документі.
В МЗС також відзначили заклик ЄП до підписання Угоди про асоціацію протягом першого півріччя 2012 року та забезпечення подання до кінця 2012 року Європарламенту та національних парламентів держав-членів ЄС усіх документів, що стосуються процесу ратифікації Угоди.
"Вважаємо, що це підтримає наявну динаміку у підготовці Угоди та дозволить якомога швидше почати її практичну імплементацію", - зазначено в заяві.
Крім того, МЗС схвалює рекомендації ЄП в частині введення безвізового режиму між Україною та ЄС, а також позитивних наслідків укладення Угоди про асоціацію для зміцнення торгово-економічних та інвестиційних контактів.
"Розраховуємо, що ця підтримка, яку висловив Європарламент, незабаром перетвориться на конкретний результат на шляху до свободи переміщення українських громадян по країнах ЄС та поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС", - підкреслюється в документі.
У заяві МЗС зазначає, що "в Україні з розумінням сприймають увагу з боку Європарламенту до процесів реалізації політичних і соціально-економічних реформ, зміцнення демократії та фундаментальних свобод, забезпечення верховенства права в нашій державі".
"У цьому контексті реалізація положень Угоди про Асоціацію з ЄС сприятиме досягненню пріоритетів розвитку України як європейської держави, яка прагне відповідати критеріям майбутнього членства в ЄС", - резюмує МЗС у своїй заяві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас