Кримський мажор-вбивця потрапив під амністію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримський мажор-вбивця потрапив під амністію

Кримінал
607
Син екс-депутата Сімферопольської міськради Віталія Файнгольда, який у вересні 2008 року збив на смерть 25-річну байкершу Ганну Мішуткіну, потрапив під амністію, повідомляє газета "Сегодня".
У той же час, перший заступник прокурора Криму Олексій Угрюмов заявив виданню, що прокуратура готує касаційне подання, щоб оскаржити рішення про звільнення від покарання Файнгольда.
"У зв'язку з законом України "Про амністію в 2011 році" суд звільнив Віталія Файнгольда від покарання. Він був визнаний винним, але це рішення було відхилено Апеляційним судом АРК. Ми писали відповідні скарги. Зараз прокуратура АРК готує касаційне подання до Києва", - цитує словами Угрюмова "Сегодня ".
ДТП за участю автомобіля "Бентлі", за кермом якого був син бізнесмена і екс-депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда Віталій, сталося в ніч на 16 вересня 2008 року в районі залізничного вокзалу Сімферополя. Автомобіль зіткнувся з мотоциклом "Сузукі", в результаті чого загинула 25-річна байкерша, лідер мотоклубу "Дочки Вітру" Мішуткіна.
У квітні 2008 року В.Файнгольду було пред'явлено обвинувачення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть людини).
Експертизи, проведені в рамках розслідування ДТП, показали, що Файнгольд-молодший порушив правила дорожнього руху, а швидкість "Бентлі" у момент аварії становила 171 кілометр на годину.
Слідство і судові слухання у справі про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України) тривали більше року.
У жовтні 2008 року Файнгольд заплатив дочці загиблої мотоциклістки 500 тисяч гривень морального збитку. Ще 125 тисяч гривень були відшкодовані батьку загиблої.
Отримавши гроші, батько загиблої Денис Мішуткін, який представляв у суді інтереси своєї дочки, заявив, що претензій до Файнгольда не має і не наполягає на позбавленні його волі.
Державний обвинувач вимагав засудити Файнгольда спершу до шести, а потім до трьох років позбавлення волі і права керувати транспортними засобами на такий же термін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас