Що треба їсти, аби прожити на пенсію? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що треба їсти, аби прожити на пенсію?

Казна та Політика
934
Уряд посадив пенсіонерів на примусову дієту. 440 гривень. Саме стільки на думку міністрів має вистачити непрацездатним на харчування протягом місяця. Економісти і дієтологи мають свої цифри.
Чи заробили пенсіонери на хліб з маслом? У Кабінеті міністрів порахували - особам, які втратили працездатність, вистачить на їжу 440 гривень 45 копійок на місяць. Фактичний прожитковий мінімум за жовтень для них склав майже 830 гривень.
Економісти обурюються: такі цифри Держкомстатистики взяв зі стелі.
Андрій Новак, економіст:
"Уряд підганяв показник прожиткового мінімуму, ставив його трошки нижчим по кожній категорії - по категорії мінімальної зарплати для працездатних і по категорії мінімуму трохи нижче мін. пенсії. Тобто немає деталізації, що входить в ті 440 гривень".
Працездатних Кабмін вирішив нагодувати краще – кожному на їжу перепало по 590 гривень на місяць. Дієтологи опускають руки - кажуть навіть за вдвічі більші гроші людині на нормальну їжу не вистачить. Ні працездатній, ні інваліду.
Людмила Веспер, дієтолог:
"Якщо рахувати з точки зору поживності, то не вистачить ні 400, ні 800, ні 2 тисячі. Середньостатистична потреба десь близько 3 тис калорій, якщо виходити з того, що людина може за день з’їсти три батончики або три білі батони і заспокоїтись".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас