Супрун: З 23 листопада Рада нелегітимна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун: З 23 листопада Рада нелегітимна

1442
Верховна рада 23 листопада перестала бути легітимною. З такою заявою сьогодні в Українському домі на нараді представників громадських організацій з питання підготовки та проведення конституційних зборів виступила керівник Українського фонду миру Людмила Супрун.
"Після реанімації старої Конституції президент України разом з Верховною Радою повернули колишні повноваження і рамки, серед яких парламент країни обирається на 4, а не на 5, 10 або 20 років, як цього б хотілося народним обранцям", - зазначила вона. Супрун уточнила, що, хоча депутати нишком і внесли зміни до Конституції, продовживши собі повноваження на рік, з точки зору легітимності повноваження сьогоднішнього парламенту закінчилися ще 23 листопада.
"За логікою речей будь-яке рішення депутатів після цього дня є також нелегітимним. Це особливо актуально перед майбутнім прийняттям нормативних актів, що стосуються праці і землі. Нехай сьогоднішня Рада пояснить страйкуючим чорнобильцям, афганцям, пенсіонерам, чому український народ повинен виконувати закони, прийняті після 23 листопада", - заявила Супрун.
У свою чергу голова виконкому Громадського конституційного конгресу Юрій Збітнєв підтримав тезу про нелегітимність парламенту і заявив, що зараз основне завдання, в тому числі і Громадського конституційного конгресу, дати людям відповідь - як вони можуть і повинні впливати на владу, як сформувати таку владу в країні, яка буде виконувати, а не обговорювати волю народу. "Рішення сьогоднішньої влади фактично повністю не підтримуються людьми. Про яке народне схвалення може йти мова, якщо того ж Президента підтримують, а швидше за все терплять не більше 20%. Необхідно негайно створити паралельну систему управління державою через механізм Конституційних зборів", - заявив Збітнєв.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас