Вчені відсунули дату виходу людей з Африки на 26 тис. років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені відсунули дату виходу людей з Африки на 26 тис. років

41
Археологи дійшли висновку, що стародавні люди покинули Африку на 26 тисяч років раніше, ніж вважалося досі.
Згідно з сучасними уявленнями, Homo sapiens з'явився в Африці, звідки приблизно 80 тисяч років тому почав заселяти інші континенти планети. Зокрема, вважається, що першим був заселений Близький Схід, звідки люди вже рушили в Європу, Азію та інші частини світу.
Як повідомляє Lenta.ru, вчені описали знахідки, зроблені в південній частині Аравійського півострова - велика кількість (загалом понад 800) кам'яних інструментів.
Подібні знахідки тут не рідкість, однак, вперше вченим вдалося знайти інструменти, які були вироблені за "спеціальною", відмінною від інших знахідок, технологією. Так, наприклад, палеонтологи знайшли трикутні кам'яні наконечники, виготовлені 6-7 точними сколами каменю.
Провівши порівняльний аналіз, палеонтологи встановили, що знайдені інструменти були зроблені за африканською технологією, так званим нубійським комплексом, що належить до періоду 128-74 тисячі років тому. Оптичне датування знайдених інструментів дозволило встановити, що їм приблизно 106 тисяч років. За словами вчених, ймовірно, хвиля міграції, пов'язана зі знайденими інструментами, виявилася невдалою.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас